Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
8-10 szem húsos paprika, 4-5 szem paradicsom, 3-4 fej vöröshagyma, 2 pár debreceni kolbász, tojásnyi zsír, pirospaprika, só |
Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd fedő alatt 10-20 perc alatt készre főzzük. Közben megmossuk és karikára vágjuk a kolbászokat, és mikor majdnem kész a lecsó, hozzákeverjük, és 5-6 percig forraljuk. Ha kész, megsózzuk és levesszük a tűzről. Finom friss, ropogós héjú félbarna kenyérrel és/vagy tarhonyával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk. A kolbászt az elején is beletehetjük, és ropogósra süthetjük, finom ízt ad úgy is. Én inkább cserkészkolbásszal szeretem, Zobay Peti pedig kizárólag gyulai szárazkolbásszal csinálja. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|